21 Ağustos 2014 Perşembe

AŞKA GETİREN GIDALAR...

Ayrıntılar : işte aşka gelmenizi sağlayacak gıdalar ve bu gıdaların tüketilme şekilleri.Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, “Gün içerisinde tüketilen besinler sayesinde mutlu olmak ve ruh halinin düzene girmesi sağlayabilir” diye konuştu.

AŞK’A GETİREN GIDALAR Çalışmalara göre bazı gıda maddelerinin insanları aşka hazırladığını, depresyonu iyileştirdiğini dile getiren Ateşsaçan, “Kimi savaşa hazırlar ve kimi mutlu hissettirir.


Muz tüketmek daha mutlu yapar. Potasyumu fazladır. Triptofan ise halk arasında “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin. Sinirleri gevşeten vitaminler B vitamini ve folik asit. Omega 3 rahatlama ve gevşeme yapar.

 Özellikle somon balığı ve ton balığı gibi soğuk deniz balıkları tükettiğinizde daha çok omega-3 almış olacaksınız. Karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlıları da bol miktarda B vitamini, magnezyum ve çinko gibi minerallerle serotonin üretimine destek olur ve libido artışı yapar. Ginseng, kereviz, istiridye, avokado hormonları dengeler ve libidoyu artırır. “FISTIK MUTLU EDEN GIDALARDAN” Yaban mersini, ananas ve avokado, fıstık, Antep fıstığı ve istiridye iyi gıdalar da mutlu yapar. Yağsız süt ve ürünleri D ve B vitamini, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve mineraller içerdiklerinden, serotonin üretimine katkıda bulunmaktadırlar.

 Çikolata, yapılan bilimsel araştırmalara göre çikolata duygu durumunu yükseltmekle kalmıyor, bunun yanı sıra depresyonun bazı semptomlarını gidermeye de yardımcı oluyor.” diye konuştu.

KAYNAK

http://www.saglikekibi.com/can/pratikbilgi/aska-getiren-gidalar.html

Hiç yorum yok:

Özel Arama