21 Ağustos 2014 Perşembe

Ameliyatsız Burun Estetiği

Burnumuz yüzümüzde en çok dikkat çeken organımızdır. Burun şeklimiz, yüz şeklimizi etkilemektedir. Yüz ifademizi, duygularımızı, bakışımızı etkilemektedir. Bu yüzden burun şeklimizi değiştirmek isteriz. Bazılarımız bu nedenlerden dolayı estetik olarak ameliyatlar yaptırmayı düşünür. Yaptıranlarda olur. Bıçak altına yatmaktan korkanlar da vardır. Böyle durumlarda tercih olarak dolgu maddeleriyle ameliyatsız estetik yöntemi karşımıza çıkmaktadır.
 
 
Ameliyatsız burun estetiği
Ameliyat işlemleri olmadan sadece dolgu maddeleri kullanarak yapılan estetik işlemidir. Erkekler ve kadınların tercih ettiği bir işlem olup bu estetik uygulaması buruna geçici süreliğine şekil vermek ya da burunda herhangi bir sorun varsa düzeltilmesi amacıyla yapılır. Cerrahi ameliyatlara göre maliyeti daha düşüktür.
 
Hangi amaçla kullanılmaktadır ?
Burun ucu kaldırmada, burun eğriliklerin de, burun çukurlukların da ve burun sırtının kemikli olduğu gibi durumların düzeltilmesinde kullanılır. Bu işlem dolgu malzemeleriyle, burnun hangi bölgesinde sorun varsa o bölgeye uygulanır. Burun şekli istek doğrultusunda düzeltilir. Bazı kişiler bu işlemi cerrahi ameliyat öncesi burun şekillerini belirlemek amacıyla yaptıranlarda vardır.
 
Ne kadar sürmektedir ?
Ameliyatsız burun estetiği yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Bu işlemi yaptıran kişi uygulamadan sonra günlük yaşantısına dönebilir.
 
Ağrılı bir işlem midir ?
Uygulama sırasında ya da sonrasında kişinin canı yanmaz ya da herhangi bir ağrıma durumu olmaz. Kişinin isteğine bağlı olarak lokal anestezi yapılabilir.
 
Ne kadar kalıcılığı vardır ?
Burun estetiği kalıcı bir uygulama değildir. Ortalama olarak 7-18 ay arasındadır. Bu süre içerisinde burunda ki dolgu malzemesi azalarak burun eski halini almaya başlar. İstenirse uygulama tekrarlanabilir.
 
Yararları ve zararları nelerdir ?
Bu işlemin yararların da herhangi bir cerrahi iz olmadan yapılması, iyileşme sürecinin olmaması gibi durumlardır.
Burun estetiğinin zararları olarak ise alerjik reaksiyonlar görülebilir.
Bu tarz burun estetiğini yaptırırken uzman kişiler tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir. Yanlış işlem yapılması kötü sonuçları ortaya çıkartabilir.

Hiç yorum yok:

Özel Arama