22 Kasım 2014 Cumartesi

İlginç Bilgiler

İlginç Bilgiler


Metale alerjisi olan kişiler sadece imitasyon takılardan sakınmakla bu alerjiden kaçamayabilirler. Bunun nedeni metalin yiyeceklerimizde de bulunmasıdır. Örneğin fındık, domates ve çikolatada, alerjiyle en çok suçlanan metallerden biri, nikel bulunur. Nikele alerjisi olan kişiler bu yiyeceklere karşı da dikkat etmelidir.

Sigaranın ciğerlere, cilde ve damarlara verdiği zararlardan sıkça söz ediyoruz ancak bu kötü alışkanlığın boyun fıtığına da yol açabileceğini ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Sigaranın daralttığı damarlar yüzünden kan dolaşımı bozulduğu için, boyun bölgesindeki dokular yeterince beslenemez ve bu durum boyun fıtığına neden olabilir.

Vücudumuza zararı saymakla bitmeyen stres, bel ağrısından baş ağrısına dek sağlıkla ilgili pek çok şikayetimizde rol alır. Beynimiz stresi her zaman dışarıdan gelen bir tehlike olarak algılar ve buna göre vücudun kendini korumaya alması için çalışır. Ancak gün boyu stres altındaysanız, vücut sürekli tetikte olmayı kaldıramaz ve sonuç olarak stres kaynaklı hastalıklar ortaya çıkar.

Gaz yaptığı için pek çok kişinin kara listesine aldığı kuru fasulyenin gaz yapmasının nedeni, bu besinde bulunan iki karbonhidrat maddedir. Fasulyedeki bu iki maddeyi sindirmek için bağırsaktaki sindirime yardımcı bakteriler devreye girer ve onlar çalışırken ortaya karbondioksit, hidrojen ve metan gazı çıkar. Biriken bu gazlar, fasulyeden şikayetimizin ana nedenidir.

Gözlerinin altı mor diye hiç kimseyi hemen gece hayatıyla suçlamayın. Bu şikayetin başka nedenleri de vardır elbette ama bazı kişilerde göz altı morlukları aileden geçen, kalıtsal bir sorun da olabilir. Göz altı morlukları aileden mirassa, o kişinin kardeşlerinde veya anne ya da babasında da aynı sorun olduğunu görmek sürpriz olmaz.

Gülmek sağlığa son derece faydalıdır ve bol kahkahalı bir sohbetten kimsenin şikayet edebileceği akla gelmez. Oysa gülerken hıçkırık tuttuğu için keyfi bölünen kişiler olabilir. Evet, gülmek hıçkırığa neden olabilir! Gülerken içimize çektiğimiz hava gırtlak kapağına değip diyaframla bağlantılı sinirleri uyarabilir ve bu durum hıçkırığa neden olur.
-
 See more at: http://nedenolur.net/adet-duzensizligi-neden-olur/#sthash.BLTwzqqk.dpuf

Hiç yorum yok:

Özel Arama