21 Ağustos 2014 Perşembe

Ameliyatsız Burun Estetiği

Burnumuz yüzümüzde en çok dikkat çeken organımızdır. Burun şeklimiz, yüz şeklimizi etkilemektedir. Yüz ifademizi, duygularımızı, bakışımızı etkilemektedir. Bu yüzden burun şeklimizi değiştirmek isteriz. Bazılarımız bu nedenlerden dolayı estetik olarak ameliyatlar yaptırmayı düşünür. Yaptıranlarda olur. Bıçak altına yatmaktan korkanlar da vardır. Böyle durumlarda tercih olarak dolgu maddeleriyle ameliyatsız estetik yöntemi karşımıza çıkmaktadır.
 
 
Ameliyatsız burun estetiği
Ameliyat işlemleri olmadan sadece dolgu maddeleri kullanarak yapılan estetik işlemidir. Erkekler ve kadınların tercih ettiği bir işlem olup bu estetik uygulaması buruna geçici süreliğine şekil vermek ya da burunda herhangi bir sorun varsa düzeltilmesi amacıyla yapılır. Cerrahi ameliyatlara göre maliyeti daha düşüktür.
 
Hangi amaçla kullanılmaktadır ?
Burun ucu kaldırmada, burun eğriliklerin de, burun çukurlukların da ve burun sırtının kemikli olduğu gibi durumların düzeltilmesinde kullanılır. Bu işlem dolgu malzemeleriyle, burnun hangi bölgesinde sorun varsa o bölgeye uygulanır. Burun şekli istek doğrultusunda düzeltilir. Bazı kişiler bu işlemi cerrahi ameliyat öncesi burun şekillerini belirlemek amacıyla yaptıranlarda vardır.
 
Ne kadar sürmektedir ?
Ameliyatsız burun estetiği yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Bu işlemi yaptıran kişi uygulamadan sonra günlük yaşantısına dönebilir.
 
Ağrılı bir işlem midir ?
Uygulama sırasında ya da sonrasında kişinin canı yanmaz ya da herhangi bir ağrıma durumu olmaz. Kişinin isteğine bağlı olarak lokal anestezi yapılabilir.
 
Ne kadar kalıcılığı vardır ?
Burun estetiği kalıcı bir uygulama değildir. Ortalama olarak 7-18 ay arasındadır. Bu süre içerisinde burunda ki dolgu malzemesi azalarak burun eski halini almaya başlar. İstenirse uygulama tekrarlanabilir.
 
Yararları ve zararları nelerdir ?
Bu işlemin yararların da herhangi bir cerrahi iz olmadan yapılması, iyileşme sürecinin olmaması gibi durumlardır.
Burun estetiğinin zararları olarak ise alerjik reaksiyonlar görülebilir.
Bu tarz burun estetiğini yaptırırken uzman kişiler tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir. Yanlış işlem yapılması kötü sonuçları ortaya çıkartabilir.

Sporun çocuk zekasına faydası

Spor çocuklarda zeka gelişimi sağlıyor.ABD’deki Illinois Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, ilk kez spor ve beyindeki beyaz madde arasında bağlantı bulunduğunu ortaya koydu. 9-10 yaşındaki bazı çocukların beyin görüntülerini inceleyen bilim adamları, spor yapanların beynindeki beyaz maddenin daha fazla ve yoğun olduğunu saptadı.



Beyaz maddenin beynin farklı bölgelerindeki bağlantıların güçlenmesini, dolayısıyla bilişsel becerilerin artmasını sağladığını vurgulayan bilim adamları, bir sonraki aşamada düzenli olarak yeni bir spor dalıyla uğraşmaya başlayan çocukların beynindeki beyaz maddenin artıp artmadığını inceleyecek.


KAYNAK: http://www.saglikekibi.com/can/cocuk-hastaliklari/sporun-cocuk-zekasina-faydasi.html#ixzz3B2b4E7lZ

Dr. Mevlüt Çetin, geçmeyen öksürük


Geçmeyen öksürük bir çok hastalığa neden olabilir işte öksürük konusunda uzman görüşü.Kula Devlet Hastanesi Kulak burun Boğaz uzmanı doktor Mevlüt Çetin, geçmeyen öksürük ve hapşırmaların bahar nezlesi olabileceğini söyledi
Mevlüt Çetin yaptığı açıklamada ‘Gece yattığınızda geniz akıntısı, öksürük, gün içerisindede sürekli hapşırma, burun akıntısı ve kaşıntısı problemi yaşıyorsanız, bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir.

Alerjik rinit, ortamda bulunan alerjenin nefes alma esnasında burun iç yüzeyine yapışması sonucu duyarlılığı olan kişilerde; hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve damakta kaşıntıya neden olan bir hastalıktır. Burun akıntısı devam ettiği için hasta geceleri geniz akıntısı ve öksürük ataklarından yakınır; gündüz ise sürekli geniz temizleme ihtiyacı olur. Alerjik rinit hayatı tehdit etme özelliği olmayan; ancak hastanın günlük aktivitelerini etkileyerek yaşam kalitesini belirgin şekilde bozan bir hastalıktır. Alerjik yakınmalar bu hastalarda; baş ağrısı, burun kanaması, uyku bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları ve performans düşüklüğüne neden olur.

Konsantrasyon bozukluğu nedeniyle hasta çocuk ise okul başarısı, erişkinse iş başarısı düşer. Bunlar da uzun vadede ruhsal bozuklukların çıkmasına neden olabilir.” dedi. Çetin konuyla ilgili şu bilgileri verdi: ‘Alerjik rinit 3 ayrı kategoride incelenebilir. Bunlardan bir tanesi, yıl boyu süren alerjik rinit yani; ev tozu akarı, mantar, ülkemizde seyrek olan hamam böceği, kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar ve bitki polenlerine bağlı olarak görülebilir. Mevsimsel alerjik rinit yani; ağaç, ot, yabani ot, hububat polenine bağlı oluşan alerjidir. Yıl boyu süren ancak mevsimsel artışlar gösteren alerjik rinit ise sorumlu alerjenler yani; ‘mite’lar ve polenlerdir. Alerjik rinit, genellikle alerjik konjonktivit (göz nezlesi), alerjik sinüzit veya astımla birliktelik gösterir. Alerjik konjonktivit eşlik ettiğinde gözlerde yanma, batma, kaşınma, sulanma gibi bulgular da görülebilir.

Yine bu hastalarda eğer alerjik sinüzit varsa; geniz akıntısı, baş ağrısı, gece gelen öksürük nöbetleri olabilir. Ayrıca alerjik rinit, kronik (müzmin) sinüzit ve orta kulak iltihabının en sık saptanan nedenidir. Alerjik rinitli hastalarda bronş alerjisi yani alerjik astım sıklığı ve riski çok daha yüksektir (2-8 kat). Alerjik rinitlilierdeki alerjik astım sıklığı ortalama % 25-30`dur. Ayrıca alerjik astımlı hastaların % 70`inde alerjik rinit öyküsü vardır. Bu nedenle alerjik rinit tanısı konan çocuk ve genç erişkinler alerjik astım açısından da değerlendirilmeli ve izlenmelidir. Astımın da birlikte görüldüğü hastalarda, nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma hissi, öksürük gibi bulgular olabilir’ dedi

SİGARA DUMANI ALEJİNİN ORTAYA ÇIKMASINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR

Çetin açıklamasının sonunda ‘Solunum yolu alerjisine yol açan alerjenler haricinde; stres, hava kirliliği, sigara dumanı, deterjan ve parfüm gibi kimyasal maddeler de alerjik yakınmaların ortaya çıkmasında ya da artmasında tetikleyici rol oynar. Tanı için muayene ve birtakım tanı testleri yapılmalıdır. Kişinin şikayetlerinin hangi alerjene bağlı olarak ortaya çıktığını saptamak için “Alerji deri testleri“ uygulanabilir. Tedavide temel yöntem, tüm alerjik hastalıklarda olduğu gibi alerjenden korunmaktır. Alerjik rinit tanısı kesinleştirildikten sonra tedavi için izlenecek yol, alerjilerden kaçınma ve korunma, ilaç tedavisi ve seçilmiş hastalarda aşı tedavisi uygulanması şeklindedir.’ diye konuştu.


KAYNAK: http://www.saglikekibi.com/can/akciger-hastaliklari/dr-mevlut-cetin-gecmeyen-oksuruk.html#ixzz3B2VDdvkR

AŞKA GETİREN GIDALAR...

Ayrıntılar : işte aşka gelmenizi sağlayacak gıdalar ve bu gıdaların tüketilme şekilleri.Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, “Gün içerisinde tüketilen besinler sayesinde mutlu olmak ve ruh halinin düzene girmesi sağlayabilir” diye konuştu.

AŞK’A GETİREN GIDALAR Çalışmalara göre bazı gıda maddelerinin insanları aşka hazırladığını, depresyonu iyileştirdiğini dile getiren Ateşsaçan, “Kimi savaşa hazırlar ve kimi mutlu hissettirir.


Muz tüketmek daha mutlu yapar. Potasyumu fazladır. Triptofan ise halk arasında “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin. Sinirleri gevşeten vitaminler B vitamini ve folik asit. Omega 3 rahatlama ve gevşeme yapar.

 Özellikle somon balığı ve ton balığı gibi soğuk deniz balıkları tükettiğinizde daha çok omega-3 almış olacaksınız. Karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlıları da bol miktarda B vitamini, magnezyum ve çinko gibi minerallerle serotonin üretimine destek olur ve libido artışı yapar. Ginseng, kereviz, istiridye, avokado hormonları dengeler ve libidoyu artırır. “FISTIK MUTLU EDEN GIDALARDAN” Yaban mersini, ananas ve avokado, fıstık, Antep fıstığı ve istiridye iyi gıdalar da mutlu yapar. Yağsız süt ve ürünleri D ve B vitamini, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve mineraller içerdiklerinden, serotonin üretimine katkıda bulunmaktadırlar.

 Çikolata, yapılan bilimsel araştırmalara göre çikolata duygu durumunu yükseltmekle kalmıyor, bunun yanı sıra depresyonun bazı semptomlarını gidermeye de yardımcı oluyor.” diye konuştu.

KAYNAK

http://www.saglikekibi.com/can/pratikbilgi/aska-getiren-gidalar.html
Özel Arama